Ashes: Rise of the Phoenixborn BGG nyereményjáték

Ashes borító

A Plaid Hat Games nyereményjátékot hirdet a BoardGameGeeken, a díj egy Ashes: Rise of the Phoenixborn kártyajáték.

A kiadónak több játékával is találkozhattatok már, talán a legismertebbek a Dead of Winter és a Mice & Mystics. Tavaly az Ashes kártyajáték mellett a Specter Ops dedukciós, titkos ügynökös játékkal és a Tail Feathers miniature game-mel jelentkeztek, utóbbiról egy rövid videó ismertetőt is készítettünk Essenben, melyet itt találtok.

A kártyajátékok terén sem újonc a kiadó, Summoner Wars játékuk már több, mint 5 éve töretlen sikernek örvend, még tavaly is jelent meg hozzá új kiegészítő. Az Ashes is egy expandable card game, vagyis kiegészítőkkel teljesedik ki a játékélmény. Jelenleg 4 kiegészítője van, de még legalább ennyi várható a jövőben.

Nem tisztán kártyajátékról van szó, sok szép egyedi dobókocka is tartozik a játékhoz. Az ezekkel kidobott szimbólumok jelentik az erőforrásokat, amiket a különböző akciókra lehet elkölteni. Ez ugyan kicsit növeli a szerencse szerepét, de a lehetőségek korlátozásával egyszerűsíti a tervezést. Ha pedig nagyon rossz a dobás, akkor egy Meditate akcióval át lehet forgatni a kockákat tetszőleges oldalukra. Ami viszont csökkenti a szerencsefaktort, és elég egyedi mechanika (én még nem találkoztam vele), hogy a játék kezdetén nem véletlenszerűen húznak lapokat a játékosok, hanem kiválaszthatják az 5 kezdő kártyájukat. Ez további lehetőséget nyújt a pakli-optimalizálást kedvelőknek.

A címben is megjelenő Phoenixborn-ok közül választhatnak karaktert a játékosok. Ez meghatározza a különleges képességüket és néhány hozzátartozó kártyát, viszont a pakli maradék részét, és a 10 dobókocka típusát (viszonylag) szabadon állíthatjuk össze. Mind a 6 karakterhez tartozik egy előre elkészített pakli is, de már kiegészítők nélkül is elég sok variációs lehetőség van. A játékot egyébként elvileg 4-en is lehet játszani, de az efféle játékok általában 2 fővel működnek a legjobban.

Mivel nem volt szerencsém kipróbálni a játékot, nem is írok róla többet. Akit jobban érdekel, további részleteket olvashat a kiadó honlapján vagy a játék BGG oldalán.

A nyereményjátékot pedig itt találjátok. A részvételhez egy ingyenes BGG regisztráció szükséges, név és email cím megadásával.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.

8 − egy =