Paperize prototípus készítő

Oil & Rope Games

Ráakadtam egy érdekes projektre, aminek a neve Paperize. Ez egy fejlesztés alatt álló eszköz, amit társasjáték-készítők számára készítenek. Leegyszerűsíti a prototípus készítést a kártyák táblázatból való legenerálásával, hogy azokat máris lehessen nyomtatni. Megkíméli a játéktervezőt a grafikai munkától, és átláthatóbbá teszi a pakli összeállítását.

Már most elég sok változatos sablonterv van, melyek segítségével már egy hangulatos tesztverziót lehet készíteni a kártyákból, amiket így már nyugodtan le lehet tenni bárki elé tesztelésre. Van nyomtatóbarát sablon is a korai prototípusokhoz, amikor még gyakran kell változtatni a kártyákon, és nem kerül laikus kezébe, hanem inkább csak a fejlesztő csapat és esetleg más játéktervezők tesztelik.

Akinek volt már dolga prototípus-készítéssel, az szerintem nézze meg a bemutató videót, és töltse ki a kérdőívet az oldalukon, lehet jelentkezni Early Accessre is.

Játéktervezőknek ajánlom a fejlesztő csapat, az Oil & Rope Games blogját is, nincs túl sok bejegyzés, de azok hasznos tippeket tartalmaznak.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.

17 − nyolc =