Too Many Bones BGG nyereményjáték

Too Many Bones

Jelenleg folyik a Chip Theory Games Kickstarter kampánya, a Too Many Bones kooperatív “kockaépítős” játék. A kiadó nevét esetleg a Hoplomachus sorozatuk kapcsán halhattátok, de hazánkban nem túl ismert, és tudtommal nem is kapható.

A Too Many Bones egy “kockaépítős”, azaz dice-building játék, ami a pakliépítős (deck-building) játékokra utaló szójáték. Természetesen nem kockákat kell megépíteni, hanem a dobókockákból kell összeállítani és fejlesztgetni a készletünket, ami befolyásolja a harci és egyéb képességeinket. Egyrészt a karakterlapon is dobókockák jelzik a képességek szintjét és típusát, másrészt az egyes képességekhez tartoznak dobókockakészletek, amikkel dobni kell a képesség használatakor, és a dobás határozza meg a sikerességét. Sajnos ennek a pontos működését nem részletezték, és a szabálykönyvet sem tették közzé, de aki ismer más kockaépítős játékot (pl. Marvel / DnD Dice Masters, Quarriors!), az nagyjából el tudja képzelni.

A dobókockák tehát fontos részét képezik a játéknak, csupán 130 db található a dobozban. Nekem mégis kevésnek tűnik a tartalom, na nem dobókockából, hanem minden másból. Ez egy kalandjáték, ahol mindig választani kell egy főellenséget, akihez el kell jutni, és le kell győzni. Amíg nem érünk el a főellenségig, addig az Encounter (találkozás) kártyák jelentenek kihívásokat: ellenségek jelennek meg, döntéseket kell hoznunk, melyek hatással lesznek a későbbiekre, stb. Szóval a problémám a játék változatosságával és újrajátszhatóságával van. 3 főellenség közül választhatunk, és 30 Encounter kártya van. Karakterekből is csak 4 van, ami 4 játékosnál nem sok választási lehetőséget nyújt.

Ilyen kevés változatosság mellett elég húzós az ára. Persze a 130 db nagyrészt egyedi mintázatú dobókocka és a többi alkatrész is jó minőségű, nem spóroltak az anyaggal, csak hát ezt a vásárlónak kell megfizetnie: $98 az alapdoboz, a KS add-onokkal együtt pedig $142 lenne, de az első 7 napban ez is $98 áron kapható. Akinek ez még nagyjából bele is férne, az számolja hozzá a szállítási díjat, ami EU-ba $63. Van egy olyan érzésem, hogy ez a játékuk sem lesz népszerű hazánkban, de hátha valaki szerencsés lesz, és a nyereményjátékon nyer egy ilyen ritkaságnak számító játékot.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.

tizenkilenc − 14 =