In the Name of Odin BGG nyereményjáték

In the Name of Odin dobozkép

A kiadó már sokféle témát feldolgozott társasjátékként, a Praetor az ókori Rómában játszódó munkáslehelyezős játék, az Exodus: Proxima Centauri egy 4X űrstratégia, a Mistfall egy fantasy stílusú kooperatív játék, a Progress: Evolution of Technology pedig egy korszakokon átívelő civilizáció- és technológiaépítő kártyajáték, csak hogy néhány példát említsek. Ezúttal egy eddig ismeretlen szerző vikinges témájú játékát szeretnék piacra dobni. Az első 4 Kickstarter kampányuk is sikeres volt, és ez is jelenleg a kitűzött összeg 3-szorosánál tart.

Az In the Name of Odin tehát a vikingek mindennapjaiba kalauzol el minket. Minden játékos egy viking falut irányít, ahol bónuszt adó épületeket építhet, valamint sereget toborozhat és hőst fogadhat fel a fosztogatáshoz. Nagy csatákra ne számítsunk, ez egy szettgyűjtögetős játék. A fosztogatás annyiból áll, hogy ha megfelelsz a fosztogatás kártyán jelzett követelményeknek (hajóméret, vikingek száma), akkor megpróbálhatod teljesíteni, de a többi játékos kijátszhat akció kártyákat, amikkel további vikingek befizetésére kötelezhetnek, és ezáltal meghiúsíthatják a fosztogatást.

A játékosok közti interakció ebben és az egymás elől megvásárolt hősökben és épületekben, és a hősök képességeiben kb. ki is merül. Legalább a sereget műanyag viking figurákból állíthatjuk össze. Bár a kiadónak ez az első figurás játéka, és nem túl biztató, hogy a zöld vikingek a képen feketék, arról nem is beszélve, hogy a 3 típusú (harcos, kereskedő, tengerész) viking figurája csak színében különbözik, pedig lehettek volna más pózban, más ruhában, akár a színvakok kedvéért, akár a hangulatért. Talán a stretch goalok megoldják.

Szóval ez egy light eurogame, a tematika eléggé háttérbe van szorítva, komolyabb stratégiai mélységet sem látok benne, de olvassátok el a készülő szabályzatot, hátha másképp látjátok. A KS ára egyébként nem vészes, szállítással együtt is csak $57, de ha szerencséd van, megnyerheted a nyereményjátékon is.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.

húsz + három =