Battle for Greyport BGG nyereményjáték

Battle for Greyport

A SlugFest Games már 5 Red Dragon Inn játékon van túl. Ezek mind arról szóltak, hogy a kalandorok egy kocsmában iszogattak, szerencsejátékoztak, és közben megpróbálták a javukra módosítani a zsákmány eloszlását. Egymást kellett leitatni kártyák segítségével, lehetett csalni a szerencsejátékon, és még számos vicces kis interakció volt. Én a 2. résszel játszottam, egy jó kis fantasy témájú partijáték volt sok nevetéssel. Pedig igazából nem is ittunk, de biztos van olyan játékmód is, ahol tényleg lerészegednek a játékosok.

A Battle for Greyportnak nem sok köze van ezekhez a játékokhoz. Csak ugyanabban a világban játszódik az ismerős karakterekkel. És talán hasonló mennyiségű nevetést is kínál, hiszen ez nem az a nagyon komoly játék, nem olyan komplex, mint a hasonló mechanikájú Pathfinder vagy Legendary játékok. Stílusra pedig inkább a Munchkinra hasonlít. Viszont ez egy kooperatív pakliépítős játék: a játékosok hősöket fogadnak fel a paklijukba, felszerelésekkel erősítik őket, és szörnyek ellen harcolnak velük a scenarióban meghatározott közös cél érdekében.

Őszintén szólva nem győzött meg a játék, hogy $60-t adjak érte, főleg, hogy ebben nincsenek benne a Kickstarter exkluzív dolgok, csak a boltban kapható változat, a gyűjtői változat pedig már $100 lenne. Van egy demó print’n’play is, amivel ki lehet próbálni, csak a legtöbb art hiányzik a kártyákról. Jó lenne, ha a végleges verziót is meg lehetne venni pnp-ként, írtam is nekik, hogy gondoltak-e erre a lehetőségre. Azért a nyereményjátékban még reménykedem, ingyen azért elfogadnám a játékot. 😀

1 Comment

  1. Ősz Olivér2016. március 2. at 13:09

    Update: a végleges verzió nem lesz elérhető print’n’ playként, ami érthető is, hiszen akkor sokan nem vennék meg a dobozos verziót. Azért egy kérdést megért.

    Válasz

Your email address will not be published.

négy × 5 =