Fired up! BGG nyereményjáték

Fired Up!

A Fired Up! Eternal Moments a Purple Games harmadik játéka. Az Intrigue City és a 27th Passenger nem túl ismert játékok, és ahogy az utóbbit, ezt is Kickstarteres kampányból szeretnék megvalósítani. Görög kiadó lévén a szerző egy görög páros, akiknek ez az első játékuk, de a tavalyi görög társasjáték tervező versenyen első díjat nyertek vele.

A játékban nézőket alakíthatunk egy távoli jövőben játszódó aréna viadalon, akik jól szeretnék érezni magukat, és ezért úgy befolyásolják a harc menetét (a jövőben már elég interaktív a meccsnézés), hogy az megfeleljen a kívánságaiknak. Ezek a kívánságok tehát a játékosok küldetései, amik egyfajta létrehozandó állapotot fogalmaznak meg a meccsre. Vannak kis küldetések, és minden játékosnak van egy nagy küldetése, amit általában csak a meccs végére lehet teljesíteni, de több győzelmi pontot ér.

Minden játékoshoz tartozik egy harcos, aki az ő kolóniáját képviseli az arénában. Ha ő győz, az további győzelmi pontokat jelent, de nem szükséges a játék megnyeréséhez. A játékosok bármelyik harcost befolyásolhatják, nem csak a saját kolóniájukból valót. Ezt pedig a befolyáskockák szimbólumaival tudják megtenni. A játékosok egymás után kerülnek sorra, dobnak a kockákkal, egyszer újradobhatnak tetszőleges kockákat, majd kiválasztják, hogy melyikeket használják fel, minden felhasznált kockáért elköltve egy befolyás pontot. A befolyás pontok az egy körben felhasználható kockákat limitálják, addig folytatódik ez a fázis, amíg mindenkinek elfogy a befolyás pontja, vagy passzol, azaz dobás helyett energia pontot gyűjt. Az egyszerre felhasznált kockákkal egy választott harcost lehet befolyásolni: lehet növelni a sebességét, erejét, módosítani a morálját, a célpontját, stb. Az energia pontokat pedig a mindenki számára elérhető, körönként változó bekiabálásokra lehet felhasználni, ezekkel tovább lehet befolyásolni a kiválasztott harcost, vagy még egyszer újra lehet dobni a kockákat, stb.

Ezután jön a harc fázis, ahol minden harcos végrehajt egy támadást a legmagasabb prioritású célpontja ellen. A harc kimenetelét a támadó és védő kockák határozzák meg, viszonylag egyszerű a harcmotor. Ami érdekes, hogy kétféleképpen kerülhet padlóra egy harcos: ha életereje 0-ra csökken, vagy ha mindhárom testrész zónáján sérülés token van. Itt van egy kis szerepe a védekező harcos játékosának, aki eldöntheti hogy a joker dobásokat melyik testrész védésére használja, mindezt a támadások kidobása után.

A szép grafikáért Anthony Cournoyer a felelős, akinek a Raid & Trade rajzait is köszönhetjük. Az alkatrészekkel sem spóroltak, a kártyák és a 22 egyedi dobókocka mellett van sok kis token és műanyag színes kocka is, így az $50 + $9 szállítás nem is sok kickstarteres viszonylatban. És még bőven van az early bird pledge-ekből, amivel $5-t lehet spórolni, és az esseni átvétel is lehetséges (nem csak early birdnek). Három szerencsés nyertes, pedig megnyerheti a játékot a BGG nyereményjátékon.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.

négy + tizenhárom =