The Manhattan Project: Energy Empire és a széria további játékai

Energy Empire

A hidegháború befejeztével az atomfizikusok már inkább az atomenergia békés hasznosítására koncentrálnak az atombombák fejlesztése helyett. Talán ezen logika mentén gondolták úgy a Minion Games fejlesztői, hogy ideje új köntösbe bújtatni népszerű játékukat, a The Manhattan Projectet.

Az Energy Empires megtartja a jól bevált mechanikát, ez is egy munkáslehelyezős, tablóépítős, erőforrás-menedzselős játék. Viszont mivel nincs háború, és nincsenek atombombák (vagyis nem azok vannak főszerepben), ezért kevesebb a közvetlen konfrontáció, a másik szívatása, és békésebb a játékmenet.

A szériában az alapjátékon és kiegészítőin kívül már érkezett egy kártyajáték, a Chain Reaction, ami szintén Kickstarteren kampányolt. Aztán most itt a békésebb erőforrás-menedzsmentet kedvelőknek az Energy Empires, és tervben van még egy önálló játék, a Manhattan Project 2: Minutes to Midnight. Ez a játék azoknak lesz jó, akiket mégis inkább az agresszív játékmenet érdekel. Ez is az első játék után játszódik, de tovább folytatódik a háború, csak most már nem okoz gondot az atombombák gyártása, így itt a kémkedésen, megtévesztésen, szabotázson és a diplomáciai köpönyegforgatáson lesz a hangsúly.

Az Energy Empire-t és a széria további megjelent játékait meg lehet nyerni a BGG nyereményjátékában.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.

10 − 10 =