Snowblind: Race for the Pole

Snowblind: Race to the Pole

A Pleasant Company Games a klasszikus horror témájú Ancient Terrible Things után most fagyosabb vizekre evez, és a déli-sarki expedíciókat dolgozza fel. Az előző játékhoz hasonlóan a Snowblind is Kickstarteres finanszírozású, és hasonlóan press-your-luck mechanikájú. Akinek ez a kifejezés nem mond semmit: az ilyen játékokban nagy szerepe van a szerencsének, a játékosok legfőbb döntési lehetősége, hogy mennyit kockáztatnak, és mikor állnak meg. Pl. mint a blackjackben az a rész, hogy kérsz-e még lapot.

A 100 évvel ezelőtti sarki expedíciók tökéletes környezetet adnak egy ilyen játéknak. Van itt kiszámíthatatlan időjárás, korlátos élelem-utánpótlás, és versenyhelyzet, hogy ki tűzi ki előbb a zászlót a sarkpontra.

A játékmenet elég egyszerű, de izgalmasnak hangzik. A játékosok minden körben egyesével hajtanak végre egy akciót vagy passzolnak, amíg nem passzolt mindenki. Ha akciót választanak, akkor megkapják az akcióhoz tartozó dobókockát, amivel a kör végén dobniuk kell. Vannak hatoldalú kockák, amik kevésbé veszélyesek, és vannak a veszélyesebb, nyolcoldalú kockák, amik viszont jobb akciót tesznek lehetővé. A kör végén minden kockánkkal dobunk, és a 3-nál nagyobb dobások hatására veszíthetünk ellátmányt vagy rosszabb esetben akár embert is. Ha több ember megy együtt, akkor csak 5-től, ha sátorban vannak, akkor csak 6-tól sérülnek. Így több lehetőség van a kockázat minimalizálására: ha együtt tartjuk és lesátoroztatjuk az emberinket, ha kevesebb akciót hajtunk végre egy körben, vagy ha a kevésbé rizikós akciókat választjuk.

Kickstarteren szállítással $42 vagy esseni átvétellel $30, ami egész jó árnak számít. Fa játékelemekből bőven van benne, bár nekem ezek az egyedi meeple-ök nem tetszenek. Azért ha a BGG nyereményjátékán nyernék egy példányt, örülnék neki. Mondjuk lehet kérni helyette Ancient Terrible Thingset is.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.

négy − 1 =